هرکس سوره عنکبوت را بخواند به تعداد همه مؤمنان و همه منافقان ده حسنه به او عطا می شود(1)از امام صادق علیه السلام نقل شده: هرکس سوره عنکبوت و روم را در شب بیست و سوم ماه رمضان قرائت کند، سوگند به خدا که از اهل بهشت خواهد بود زیرا این دو سوره نزد پروردگار از جایگاه بلندی برخوردارند(2)
آثار و برکات سوره
1) درمان همه بیماری ها
از رسول گرامی اسلام نقل شده است: هرکس سوره عنکبوت را نوشته و پس از شستن، از آب آن بنوشد همه دردها و بیماری ها از او زایل می شود. امام صادق علیه السلام نیز فرموده اند: اگر این سوره را بنویسند و آنگاه آن را شسته و از آب حاصل از آن بنوشند تب، سردی و درد از آنها برداشته می شود و از هیچ دردی جز درد مرگ که چاره ای از آن نیست، غمگین نمی شوند و در زندگی به شادی فراوانی دست می یابند(3)
2) جهت آرامش و شرح صدر
نوشیدن آب این سوره موجب شادی دل و شرح صدر می شود و اگر برای افروختگی و حرارت چهره از این آب صورت را بشویند برطرف می شود و اگر هنگام خواب این سوره خوانده شود موجب آرامش و راحتی در خواب می شود(4)
ترجمه از 1 تا 20:
به نام خداوند بخشنده بخشایشگر
الم (۱)آیا مردم گمان كردند همین كه بگویند: «ایمان آوردیم»، به حال خود رها مىشوند و آزمایش نخواهند شد؟! (۲)ما كسانى را كه پیش از آنان بودند آزمودیم (و اینها را نیز امتحان مىكنیم); باید علم خدا درباره كسانى كه راست مىگویند و كسانى كه دروغ مىگویند تحقق یابد! (۳)
آیا كسانى كه اعمال بد انجام مىدهند گمان كردند بر قدرت ما چیره خواهند شد؟! چه بد داورى مىكنند! (۴)كسى كه امید به لقاء الله (و رستاخیز) دارد (باید در اطاعت فرمان او بكوشد!) زیرا سرآمدى را كه خدا تعیین كرده فرامىرسد; و او شنوا و داناست! (۵)كسى كه جهاد و تلاش كند، براى خود جهاد مىكند; چرا كه خداوند از همه جهانیان بى نیاز است. (۶)و كسانى كه ایمان آورده و كارهاى شایسته انجام دادند، گناهان آنان را مىپوشانیم (و مىبخشیم) و آنان را به بهترین اعمالى كه انجام مىدادند پاداش مىدهیم. (۷)
ما به انسان توصیه كردیم كه به پدر و مادرش نیكى كند، و اگر آن دو (مشرك باشند و) تلاش كنند كه براى من همتایى قائل شوى كه به آن علم ندارى، از آنها پیروى مكن! بازگشت شما به سوى من است، و شما را از آنچه انجام مىدادید با خبر خواهم ساخت! (۸)و كسانى كه ایمان آورده و كارهاى شایسته انجام دادند، آنها را در زمره صالحان وارد خواهیم كرد! (۹)و از مردم كسانى هستند كه مىگویند: «به خدا ایمان آوردهایم!» اما هنگامى كه در راه خدا شكنجه و آزار مىبینند، آزار مردم را همچون عذاب الهى مىشمارند (و از آن سخت وحشت مىكنند);
ولى هنگامى كه پیروزى از سوى پروردگارت (براى شما) بیاید، مىگویند: «ما هم با شما بودیم (و در این پیروزى شریكیم)»!! آیا خداوند به آنچه در سینههاى جهانیان است آگاهتر نیست؟! (۱۰)مسلما خداوند مؤمنان را مىشناسد، و به یقین منافقان را (نیز) مىشناسد. (۱۱)و كافران به مؤمنان گفتند: «شما از راه ما پیروى كنید، (و اگر گناهى دارد) ما گناهانتان را بر عهده خواهیم گرفت!» آنان هرگز چیزى از گناهان اینها را بر دوش نخواهند گرفت; آنان به یقین دروغگو هستند! (۱۲)
آنها بار سنگین (گناهان) خویش را بر دوش مىكشند، و (همچنین) بارهاى سنگین دیگرى را اضافه بر بارهاى سنگین خود; و روز قیامت به یقین از تهمتهائى كه مىبستند سوال خواهند شد! (۱۳)و ما نوح را بسوى قومش فرستادیم; و او را در میان آنان هزار سال مگر پنجاه سال، درنگ كرد; اما سرانجام طوفان و سیلاب آنان را فراگرفت در حالى كه ظالم بودند. (۱۴)ما او و سرنشینان كشتى را رهایى بخشیدیم، و آن را آیتى براى جهانیان قرار دادیم! (۱۵)
ما ابراهیم را (نیز) فرستادیم، هنگامى كه به قومش گفت: «خدا را پرستش كنید و از (عذاب) او بپرهیزید كه این براى شما بهتر است اگر بدانید! (۱۶)شما غیر از خدا فقط بتهایى (از سنگ و چوب) را مىپرستید و دروغى به هم مىبافید; آنهایى را كه غیر از خدا پرستش مىكنید، مالك هیچ رزقى براى شما نیستند; روزى را تنها نزد خدا بطلبید و او را پرستش كنید و شكر او را بجا آورید كه بسوى او بازگشت داده مىشوید! (۱۷)
اگر شما (مرا) تكذیب كنید (جاى تعجب نیست)، امتهایى پیش از شما نیز (پیامبرانشان را) تكذیب كردند; وظیفه فرستاده (خدا) جز ابلاغ آشكار نیست». (۱۸)آیا آنان ندیدند چگونه خداوند آفرینش را آغاز مىكند، سپس بازمىگرداند؟! این كار براى خدا آسان است! (۱۹)بگو: «در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز كرده است؟ سپس خداوند (به همینگونه) جهان آخرت را ایجاد مىكند; یقینا خدا بر هر چیز توانا است! (۲۰)